16 Kasım 2016 Çarşamba

BİTENLER #4



Selam!

Nihayet bitenler yazısını yazmaya koyuldum. Yaklaşık 3-4 aylık bitenlerim sanırım. Aslında bitmek üzere olan birkaç ürünüm daha vardı ama daha fazla bekleyemedim. Bu defa hepsini sevsem de sevmesem de bitirdim.

İlk olarak bitenlerin yıldızlarından muhteşem toniğim ve burun bandım var :)


Farmasi Dr. Cevdet Tuna Çay Ağacı Toniği:  225 ml'lik bir ürün. İçerisinde paraben yok. 12 aylık bir kullanım süresi var. Bu çay ağacı yağı serisi yağlı ciltler için önerilse de herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım.
Ciltteki siyah nokta ve sivilceleri yok edeceğini vaad etmiş. Zaten sivilce problemim yok ama siyah nokta konusunda gözle görülür bir azalma fark edemedim. Makyajımı sildikten sonra kalan kiri, kalıntıyı bu kadar güzel çıkarabilen bir tonik daha tanımıyorum. Fiyatı şu an fazla olduğu için paraya kıyıp alamıyorum ama indirime girdiğinde mutlaka alacağım !

Ritüel de Beaute Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı: Şu an kullanmış olduğum burun bandı da bitmek üzere. Çok ama çok memnunum. Bittikçe almaya devam edeceğim. Daha detaylı okumak isterseniz şuradan okuyabilirsiniz.


Loreal True Match Kapatıcı: Bendeki 02 numara. Aslında 03 numarasını alsaydım fena olmazmış. Şu an elimdeki de 02 numara. Verdiği aydınlık görünümünü ve kapatıcılığını seviyorum. Neredeyse her kapatıcı gibi az da olsa çizgilere dolma yapıyor. O yüzden mutlaka pudra ile geçiyorum. Favori kapatıcım oldu diyebilirim.

Farmasi Stay Fresh Soft Deo Roll-On: 50 ml. Kullanım süresi 12 ay.Fresh bir kokusu var.İçerisinde paraben ve alüminyum yok. Birkaç aydır alüminyum ve paraben içermeyen ürünleri kullanmaya daha çok dikkat ediyorum.
2 adet almıştım şu an diğerini kullanıyorum. İlk sürdüğünüzde ıslak bir his bırakıyor.Pudralı bir ürün değil. 24 saat korumayı vaad etse de öyle bir şey yapmıyor tabiki. Elimdeki de bittikten sonra yine Farmasi'nin diğer roll-on'larını deneyeceğim.


Farmasi Eurofresh Whitening Diş Macunu: 112 gr. Aloe Vera, Çay Ağacı Yağı, Ginseng, Misvak ve Karbonat içeriyor. Kullanım süresi 12 ay. Bu diş macunum bittikten sonra yine Farmasi'nin Aloe Veralı diş macunu aldım ve biraz pişman oldum. Onu biraz kullandıktan sonra hemen bunun yenisini aldım. Alışveriş yazımda da görmüşsünüzdür mutlaka. Bittikçe alıp kullanacağım bir diş macunu kesinlikle ! 

Colgate Plax Ağız Bakım Suyu: 60 ml'lik bir deneme boyu.Şu an elimde 1 adet daha var. Bu ağız bakım sularını her gün kullanan biri değilim. Dişlerimi fırçalayamayacağım bir durum olduğunda kullanıyorum. Nane mentollü, biraz keskin bir tadı var ama ferahlatması gayet güzel.


Farmasi Lip Care Ultra Protection Milk&Honey Vitamin A&E:  Kullanım süresi 12 ay. Başta nemlendirmesi yeterli geliyordu. Hatta Maybelline ve Nivea'nın bitirmiş olduğum lip balmlarına kıyasla en çok Farmasi'nin lip balmını başarılı buluyordum. Ta ki Farmasi'nin pembe olan lip balmını alana kadar.Şu an favorim o diyebilirim.

Maybelline Baby Lips Mint Fresh: Kullanım süresi 24 ay. Nane aromalı olduğu için sürdüğünüz anda dudağınızı ferahlatıyor. Ama nemlendirmesi konusunda bana yeterli gelmedi.

Nivea Med Protection SPF 15: Kullanım süresi 12 ay. SPF 15 koruması olması güzel. Nemlendirmesi de güzel ama tam aradığım lip balm değil maalesef.

Farmasi Pure Herbal Kuru, Yıpranmış ve Boyalı Saçlar İçin Şampuan: 700 ml'lik bir şmpuan. İçerisinde paraben yok. Aslında alalı epey olmuştu. Farmasi'nin sarımsaklı şampuanını kullanınca buna ara vermiştim. Sarımsaklı şampuan bitince bu Herbal şampuanı kullanmaya devam ettim. Şu an yine sarımsaklı şampuanı kullanıyorum. Aslında içeriğine baktığınızda orkide ekstraktı, buğday ekstraktı, nar özü, at kestanesi ekstraktı ve provitamin B5 içerse de ben çok bayılarak kullanmadım :/
Elimdeki sarımsaklı şampuan bitsin Botanic serisinin şampuanlarını kullanmaya başlayacağım.

Farmasi Argan Yağı Duş Jeli: 375 ml. Paraben içermiyor. Bu duş jelini alırken cildimin kuru olmasından dolayı bir şans vermek istedim. Bildiğiniz üzere argan yağı cildi nemlendiriyor ve kuruluğu gideriyor. Fakat bu duş jeli benim isteğimi pek karşılamadı. Zaten ilk başta kokusundan dolayı zar zor kullanarak bitirdim. Tekrar almam.

L'oreal Elseve Mucizevi Bakım Yağı (Yıpranmış Saçlar İçin): 100 ml. 18 aylık kullanım süresi var. Gördüğüm yerde tekrar alacağım bir ürün kesinlikle. Kimi zaman banyodayken kimi zaman ise banyodan çıktıktan sonra saç uçlarıma sürüyordum. Bazen ise kuru saçıma düzleştirmeden önce sürüyordum. Saçımdaki parlaklığı fark edip soranlar oluyordu :)

Farmasi One&Only Parfüm: 50 ml. Kokusuna aşığım resmen. Yasemin ve yeşil elma kokusu buram buram geliyordu. Aynı zamanda duş jeli de var fakat daha kullanmaya başlamadım. Uzun zamandır üretimde yok o yüzden tekrar alamayacağım :/

Farmasi Glamorous Pretty Parfüm: 50 ml. Resmen aşık olduğum kokulardan biri. Çiçeksi ve meyveli bir kokusu var. Şuan sadece ambalajı değişti. Yine 50 ml fakat fiyatı 40 TL :/ İndirime girerse tekrar alırım.

Farmasi Nymphe Jolly Parfüm: 50 ml. Hiç ama hiç sevemedim. Yeri geldi oda parfümü olarak kullandım. Çiçeksi& meyveli bir kokusu vardı. Zaten artık üretimi yok.

Adı silinmiş parfüm :) Kokusu biraz keskin ve ağır geldiği için genellikle oda parfümü olarak kullandım. Epeydir elimdeydi bitmesini bekliyordum :/

Farmasi Skin Care Day Cream: 50 ml. Farmasi'nin el ve yüz kremlerine bayılıyorum. Kullandıktan sonra emilimi hızlı ve cildimi yumuşacık yapıyor. Benim kullandığım kuru ve hassas ciltler için olanıydı.Yalnız şu an üretimi yok :/

Farmasi Aynısefa Yüz Kremi: 50 ml. Şu an sadece ambalajı değişti. Elimde yeni ambalajlı olan el ve yüz kremi var. Daha kullanmaya başlamadım. Kokusu ve performansı çok güzel. Cildinizi yumuşacık yapıyor. Yazın kullanıp bitirdiğim bir üründü. İçerisinde SPF 15 koruma faktörü olduğu için hiç elimden düşürmedim diyebilirim. Kuru ve hassas ciltler için öneriliyor ama karma ve yağlı ciltler de kullanabilir bence. Su bazlı olduğu için yağlanma yapacağını sanmıyorum.

Dalan D'Olive Zeytinyağlı Yoğun Bakım Kremi : 20 ml. olduğu için tam çantada taşımalık bir ürün. Zeytinyağlı kremleri her zaman severek kullanıyorum. Kuru ciltler için önerilse de yoğun bir yapısı var ve çabuk emilmiyor. Yine de kış aylarının vazgeçilmez kremlerinden biri bence.

Dalan D'olive Zeytinyağlı Krem: 20 ml. Yine tam çantaya atıp çıkmalık.Nemlendirmesi gayet yoğun, tekrar alınabilir. 

Benim bitenlerim bu şekildeydi. Umarım fikir verebilmişimdir  :)

9 yorum:

  1. Çay ağacı toniğini henüz denemedim ama bende merak ediyorum.Burun bandını çok sevdim:)dalan kreminde kokusu yumuşatması çokgüzel :) keyifli ve faydalı
    bir yazı olmuş emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. farmasi parfümlerini merak ettim , paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. acaba neden farmasinin o parfümleri artık satılmıyor ben de istiyordum uzun bir süredir yoklar ilginç geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çok çabuk değişiyor. Tabi bunlar uzun süredir elimde ama normalde de yenileri çıkıyor devamlı

      Sil
  4. Burun bandı sanırım hepimizin favorisi, daha iyi bir burun bandı kullanmadım :)

    YanıtlaSil
  5. baya ürün bitmiş hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  6. farmasi ürünlerini hele de o çay ağacı toniğini ben de çok severek kullanmıştım aklıma geldi yine bakayım kataloğa indirime girince..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli ♥