3 Ağustos 2017 Perşembe

BİTENLER #5

Selam !

Uzun süredir kenarda duran bitenlerimi nihayet yazabildim. Biraz uzun bir bitenler  yazısı olabilir o yüzden hemen başlıyorum :)

Farmasi Botanics Adaçayı Özlü Güçlendirici Şampuan:
Ben uzun süredir Farmasi'nin çeşitli şampuanarını kullanıyorum ve genel itibariyle çok memnunum. Saçlarımı en erken 2 günde bir yıkıyorum. Kışın kuru şampuan yardımı ile 3 güne çıkardığım da oluyor. Saç uçlarım normalde kurudur. Ama Farmasi'nin şampuanlarını kullandığımda ekstradan bir kuruluk yaratmıyor. Saç kremi kullanmasam bile aşırı bir kuruluk hissetmiyorum.
İçerisinde paraben, renklendirici ve silikon bulunmuyor. Kokusu güzel, baymıyor. Kullanım süresi 12 ay. 500 ml.

Farmasi Vitalizing Sarımsaklı Şampuan:
Daha önceden de bitirmiştim. 500 ml'lik bir ürün. Tüm saç tipleri için uygun. Pompalı olduğu için kullanımı daha kolay.  Kesinlikle sarımsak kokusu yok. Hatta kokusuna bayılıyorum :)
Vaatlerinden biri de içeriğindeki sarımsak ve keratin ile saçların daha hızlı uzamasını sağlar ve kepeklenmeyi önler. Benim saçlarım normalde de çabuk uzar. O yüzden bu konuda yorum yapamıycam. Ama genel itibariyle Farmasi'nin şampuanlarını kullandığımdan beri kepek problemi yaşamadım.


Elidor  Işıldayan Parlaklık Mat ve Cansız Saçlar için Saç Kremi:
700 ml.'lik bir ürün. Bana kalırsa bir saç kremi için devasa boyutta ve bir daha bu kadar büyük boy saç kremi almam. Saçlarda ışıltılı ve parlak görünüm vaad ediyor ama öyle bişey olmadı tabi. Sadece duştayken yumuşacık bir his bırakıyordu ve kolay taramayı sağlıyordu o kadar.
Zaten içerisinde Paraben olduğunu görünce kullanmayı bıraktım. Epeydir bir kenarda duruyordu. Şimdi ise çöpe gidecek. Bir daha asla almam.

Schwarzkopf Taft Ultimate Saç Spreyi En Güçlü 6:
250 ml. 48 saat boyunca kalıcı tutuş sağlamayı vaad ediyor. Tabi kim saç spreyini o kadar süre saçında bekletir ki ? Ben saç spreyini kullandığım gün mutlaka saçımı yıkamaya özen gösteriyorum. Neticede kimyasal madde içeriyor.
Benim saçımı çok sertleştirdi. Kalıcılığı fena değil ama o sertleştirmesi ve saçlarımı birbirine yapıştırması benim hoşuma gitmedi. Erkek kardeşim çok fazla saç spreyi kullandığı için bir süre kullandıktan sonra ona verdim o bitirdi.


Colgate Micro İnce Diş Fırçası:
Çok yumuşak bir fırça olduğu için sanki iyi temizlememiş gibi his veriyordu. Diş doktorum orta sertlikte bir diş fırçası kullanmamı önerdiği için bir daha alacağımı sanmıyorum. Şu an Farmasi'nin diş fırçasını kullanıyorum.

Farmasi Eurofresh Whitening  Diş Macunu-Misvak Özlü:
Bugüne kadar sanırım 3 tane bitirdim şu an 4.'sünü kullanıyorum :) Ne kadar sevdiğimi söylememe gerek var mı? :) Daha detaylı okumak isterseniz şurdaki linkten okuyabilirsiniz.

Farmasi Eurofresh Aloe Veralı Diş Macunu:
Paraben, florür ve sls içermiyor. Açıkçası bunu misvak özlü diş macunu kadar sevemedim. Tekrar almam sanırım.

Colgate Plax Ağız Bakım Suyu-Buz serinliği:
Alkolsüz. 20 ml. Sanırım Cosmetica alışverişimin yanında gelmişti. Nane mentollü, ferahlatması güzel. Memnun kaldığım için bu defa büyük boyunu aldım.


Nea Soft El ve Vücut Kremi:
Bim'de görüp almıştım. Salatalık özlü ve E vitamini içeriyor. Salatalık özlü olması beni cezbetmişti. Kokusuna bayılmıştım. Nemlendirmesi ise yeterliydi. Fakat içerisinde paraben olduğu için tekrar almam.

Farmasi Skin Care Daily Face Krem:
75 ml. İnce yapılı, su bazlı bir krem. Shea yağı ve vitamin E içeriyor. Çabuk emiliyor ve yumuşacık bir his bırakıyor. Epeydir üretimi yok sanırım. Yoksa tekrar tekrar alacağım ürünlerden biri.

Farmasi Winter Protection El Kremi:
Kışa özel üretilmiş. 30 ml. Esmer şeker ve E vitamini içeriyor. Kokusuna pek bayılmamıştım ama nemlendirmesi ve yumuşacık bir his bırakması güzeldi. Bu seriden birkaç tane daha bitirmiştim. Ama maalesef artık üretilmiyor.

Rose City Gül Kremi: 
85 ml. Kullanım süresi 12 ay. Kardeşim Isparta'dan almıştı. Hatta gül suyu ve şampuanı da vardı. Çabuk emiliyor ve yağlı bir his bırakmıyor. Gliserin ve vazelin içeriyor. Maalesef parafin de var.



Coton Soft 100'lü Disk Pamuk:
Eve Shop'tan 1,25 TL'ye almıştım. Dikişli olmasını pek sevemedim açıkçası. İndirimde diye bir şans vermek istemiştim. Şu an Cosmetica'dan aldığım dikişsiz disk pamuk kullanıyorum ve ondan gayet memnunum.

Rituel De Beaute Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı:
Bim'den vazgeçemediğim bir burun bandı :) Söyleyecek pek bişey yok bence. Daha detaylı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.

Yves Rocher Kayısılı Peeling:
Peeling olarak şu an Garnier kullanıyorum. O bittikten sonra sanırım yine Yves Rocher'e bakacağım. Maalesef kullanım süresi geçtiği için çöpe gitmek zorunda kaldı. Detaylı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.





Farmasi Dr. C. Tuna Mineralli Yüz Spreyi:
Severek kullandığım bir üründü. Özellikle yaz aylarında buzdolabına koyup serinlemek istediğim zamanlarda bile yüzüme sıkıp kullandım :) İndirimde tekrar alırım. Detaylı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.

Farmasi Gül Suyu:
200 ml.'lik bir üründü. Aslında epey zaman önce bitti. İçeriğine güvendiğim için şu an yine Farmasi'nin gül suyunu kullanıyorum. Tonik olarak da kullanıyorum, zeytinyağı ile karıştırıp makyaj temizleyici olarak da kullanıyorum.

Farmasi Skin Care Yüz Temizleme Toniği:
280 ml ve fiyatı gayet uygun olduğu için alacağım ürünlerden biri. Farmasi'nin çay ağacı toniği indirime girene kadar bunu almaya devam edeceğim sanırım. Daha detaylı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.


Bio True Lens Solüsyonu:
Yaklaşık 3 yıldır numaralı lens kullanıyorum ve bugüne kadar hep Bio True markasını kullandım. 300 ml. ve epey idare ediyor. Şu an Opti-Free lens solüsyonunu kullanmaya başladım.Lens aldığımda yanında hediye gelmişti. Duruma göre Bio True markasına dönebilirim.

Rapsodi Bronzing Powder:
Bursa Görükle'deyken 1 milyoncu tarzı kozmetik ürünleri satan bir mağazadan almıştım. Kaç yıl önce aldım hatırlamıyorum ama uzun zamandır çöpe gitmeyi bekliyordu. İçeriği kesinlikle kötü. Makyaj malzemelerinin içeriklerine bakmadığım bir dönemde alıp dibini görene kadar kullanmışım maalesef ! Siz siz olun sakın almayın.

Farmasi Intense Moisturizer Lip Balm:
Kaç tane bitirdim hatırlamıyorum :) Farmasi'nin lip balmları arasında en sevdiğim. Elimde bir tane daha var. Hatta onun da yarısını bitirdim. Detaylı okumak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz.

Flormar Eye Perfection Primer-04 Bright Illuminator:
12 ml'lik bir ürün. Fondöten kıvamında ama yapısı epey akışkan. Göz kapaklarınızı hem nötrlüyor, hem de farın kalıcılığını arttırıyor. Tek sevmediğim yanı ambalajı oldu. Keşke aplikatörü olsaydı o zaman ürün ziyan olmazdı. Ben ambalajını kesip küçük bir kabın içine koydum o şekilde kullanıyordum. Ama maalesef çöpe gitme zamanı geldiği için kullanmayı bıraktım. 2 tane almıştım. Diğeri hala duruyor.

Farmasi Kamuflaj Likit Kapatıcı:
Ürün 4 gr. ama çok çabuk bitti. Bendeki light rengiydi. Medium rengi olmadığı için
almıştım. Pembe alt tonlu olduğu için pek sevemedim. İlerde belki medium rengini alıp şans verebilirim.


Golden Rose Cat Walk Maskara:
Fırçası plastik. Hacim ve dolgunluk vaad ediyor. Çok fazla hacim beklemeyin. Kirpikleri tek tek ayırıyor. Topaklanma yapmıyor.

Farmasi Optimal Style Maskara:
Fırçası plastik. Kirpikleri uzatıp hacim vermeyi vaad ediyor. Sadece kirpikleri kıvırıp, tek tek ayırıp, uzunluk veriyor. Hacim ya da dolgunluk beklemeyin.

Flormar X10 Sculpting Lengthening Maskara:
İçerisindeki zeytinyağı ile kirpiklerin nemli, beslenmiş ve sağlıklı görünmesini vaad ediyor. Kıl fırçaları daha çok sever oldum. Kirpiklerimi tek tek ayırıyor ve dolgunluk veriyor.

Cecile Sexy Curl Maskara:
Fırçası plastik. Kısa kirpiklere bile kolayca ulaşabiliyorsunuz. Uzatması benim için yeterliydi. Az da olsa dolgunluk veriyor. Akma ya da dökülme yapmadı. Makyaj temizleyicisi ile kolayca çıkıyor.

Golden Rose Maksim Eyes Maskara:
Fırçası plastik. Kirpikleri tek tek ayırıp uzatıyor. Uzatma etkini çok sevdim diyebilirim. Akma ya da dökülme yapmadı. Makyaj temizleyicisi ile kolay çıkıyor.

Golden Rose Perfect Lashes Eyeliner: 
Farmasi Deep Look Dipliner: 
Eyeliner dosyası yazımı okuyup daha detaylı bilgi almak isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz. 2'si hakkında da bilgi vermiştim.


Benim biten ve çöpe giden ürünlerim bu kadardı.
Sizin kullandığınız ürünler oldu mu?:)


Beni buralardan da takip edebilirsiniz:)

7 yorum:

  1. baya şey bitirmişsin =) güle güle kullan yenilerini.

    YanıtlaSil
  2. Faydalı bir paylaşım olmuş. farmasi marka şampuanları deneyeceğim kesin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar...Derya'nın Spor Günlüğü'nün başlattığı Blog Keşif Etkinliğinden geldim.G+ ekledim.
    Rituel De Beaute siyah nokta bandı sanırım milli bandımız oldu,fiyatına göre iyi performansı var.Ayrıca Golden Rose Cat Walk maskara benim de beklentimi karşılamamıştı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, takibiniz için çok teşekkürler..Ben de hem GFC hen de G+ 'dan takibe aldım..

      Burun bandı bittikçe aldıklarım arasında..Milli bant denilebilir :)
      Maskara ise keşke vaad ettiğini yerine getirebilse..

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli ♥